Китай каменната индустрия ще се изправи пред ново предизвикателство от страна на ЕС

- Feb 10, 2020-

Европейската комисия за стандарти (CEN) реши да въведе нови изисквания за трите вида естествен камък, влизащи в Европейския съюз: едва след преминаването на "сертификацията на стандарта на ЕС СЕ" и се придържаме към "CE марката" може да влезе на пазара на Европейския съюз, в противен случай тя ще бъде отхвърлена от пазара на Европейския съюз отвъд портата.

Тази "нетарифна техническа бариера" е сериозен проблем, който трябва да бъде забелязан за китайските каменни компании, които изнасят камък за Европа и се подготвят да отворят европейския пазар. Той е различен от "антидъмпинговото дело", който може да бъде възстановен чрез правни процедури, но праг, който може да бъде приет само чрез принудително изпълнение и адаптиране. Китайските каменни компании трябва да придадат значение на мисленето, да се подготвят рано, да премине "CE сертифициране" възможно най-скоро, и да получат "CE марка" за да се възползва инициативата в пряк диалог с новите изисквания на Европейската комисия (CEN), поддържа и разширява пазарния дял, Предприятието печели идеални печалби и развитие.

Европейската комисия за стандартизация (CEN) първо ще въведе съответните изисквания за проверка и изпитване за трите вида естествен камък, които Китай изнася най-много за Европа:

1, ENl341 външен етаж естествен камък плоча

2, ENl342 малък квадратен камък (естествен камък) за външна употреба

3, ENl343 Приземен камък за външен естествен камък етаж

Съответните контролни и изпитващи съдържания на горните три вида камъни включват "А, първоначален характерен тест" и "B, ЕВРОПЕЙСКИ стандарт CE".

Един чифт:Обработка на мрамор от камък с водна струя и калъфи Следваща:Кухненски плотове за кухненски плотове Black Galaxy