Как да премахнете ръждата от гранит

- Feb 09, 2020-

Поради естествените свойства на гранита всеки тип гранит сам по себе си съдържа повече или по-малко желязо. През лятото има много дъжд. Когато дъждът контактува с желязото в гранита, възниква окислителна реакция и ще се образуват петна от ръжда. По същия начин, остатъчната стоманена песъчинка по време на обработката, железни инструменти и скелета по време на монтажа, както и металосъдържащи уреди, като декорация по време на строителния процес, ще предизвикат образуване на петна от ръжда върху гранитната повърхност, ако приключи почистването или неправилното използване на почистващи средства за гранит след строителството.

granite

Някои хора обичат да използват обикновена солна киселина и други киселинни материали за почистване на гранит. По този начин те могат само временно да премахнат петна от ръжда, те не могат да бъдат премахнати напълно, а също така ще ускорят желязната ръжда вътре в гранита, което прави петна от ръжда по-сериозна. Следователно, за петна от ръжда, за почистване трябва да се използва специално средство за отстраняване на ръжда от гранит, което напълно премахва петна от ръжда и ги превръща в стабилни безцветни вещества.


Почистване и отстраняване на ръжда от гладък гранит
Материал за обработка : специално средство за почистване и отстраняване на накип от коноп
Метод на строителство :
1. Защитете негранитните и гранитни части за почистване.
2. Почистете мръсотията и потъването на повърхността върху гранит.
3. Разбъркайте почистващото средство за отстраняване на ръждата и водата равномерно в съотношение 1: 1 (гранитът не се разрежда, когато е силно ръждясал), и директно нанесете върху ръждивото място от гранит.
4. След като цялата ръжда избледнее (отнема от няколко минути до няколко часа, в зависимост от специфичните условия на ръждата, оригиналните петна от желязна ръжда от гранит, като например ръжда камък, ще отнемат повече време, за да премахнете ръждата) и след това Измийте с вода.

5. Ако ръждата е сериозна, ръждата не може да бъде отстранена наведнъж и ръждата може да бъде отстранена многократно.


Почистване и отстраняване на ръжда от груб гранит
Метод 1 : Отстранете ръждата от гранит с гладка повърхност.
Метод 2 : (приложимо само за гранитен светъл цвят):
Материал : Специално почистващо и обновяващо средство за коноп.
Метод на строителство:
1. Защитете негранитните и гранитни части, които не са измити.
2. Почистете мръсотия и повърхностен прах върху гранит.
3. Разбъркайте гранитното почистващо и ремонтиращо средство и поливайте равномерно в съотношение 1: 1 (гранитната повърхност може да не се разрежда, когато мръсотията е особено сериозна) и директно я нанесете върху повърхността, която трябва да се почисти.
4. Почистете гранитната повърхност с вода за около една минута.
5. Ако локалните петна от ръжда са сериозни и не могат да бъдат премахнати напълно с едно почистване, горният процес на работа може да се повтори.


Един чифт:Как да инсталирате гранитни плотове Следваща:Табутата на FengShui Ball Fountains и техните функции