Обработка на мрамор от камък с водна струя и калъфи

- Feb 10, 2020-

Водоструйни мраморни плочки е изискан модел, който хората" заклинание" чрез използване на естествен цвят на камък вместо пигмент чрез идеята за художествени материали. Използва предимно обработените материали от камък и неговите естествени уникални цветове и текстури, плюс гениално. Художествената концепция е завършена. С развитието на технологията за обработка и сложността на дизайна на паркетни шарки, оборудването за рязане с водна струя се използва широко при производството на паркетни модели. За сложни мозаечни шарки водната струя се превърна в незаменим инструмент. Следователно каменните мозайки, които се предлагат на пазара, обикновено се наричат ​​GG quot; водни струйни мозайки"

Принцип на обработка

Waterjet паркетирането използва технология с ултра високо налягане за налягане на обикновената чешмяна вода до налягане 250-400Mpa и след това я напръсква през дюза за скъпоценен камък с диаметър на вътрешния отвор около 0,15-0,35 mm, за да образува високоскоростна струя със скорост от около 800-1000m / s. Абразив за рязане на различни материали като камък, метал и др.

Характеристики на водно струйно рязане

Водноструйното рязане може да извърши всеки еднократен процес на рязане на всеки материал (с изключение на водното рязане, другите методи на рязане ще бъдат ограничени от разнообразието от материали); по време на рязането не се генерират топлина и вредни вещества, а материалът няма топлинен ефект (студено рязане); рязане Не изисква или е лесно да се извърши вторична обработка след това. Той е безопасен, екологичен, евтин, бърз и високоефективен. Той може да реализира рязане на всяка крива, която е удобна, гъвкава и гъвкава.

Понастоящем водното рязане е най-приложимият метод за рязане.

Каменен воден паркет

Каменният воден паркет е най-често срещаният водоструен паркет на пазара днес. Изработва се чрез нарязване на различни цветове камък в желаната форма с водна струя и след това снаждане с лепило. Мрамор, гранит, нефрит и изкуствен камък са добрият избор на материали. На този етап каменният паркет се използва главно в звездни хотели, големи търговски центрове, вили, дневни за дома, ресторанти и веранди. Това е най-добрият и най-благороден декоративен продукт в каменната декорация.

Има основно два вида метал, използвани за моделиране с водна струя: неръждаема стомана и мед. Поради по-високите си цени и по-опростените си цветове, те се използват главно за направата на някои фирмени или хотелски знаци на този етап и те се комбинират с камък, за да комбинират някои модели. модел.

Обикновени мраморни продукти с водна струя

Каменният паркет е декоративен камък на каменна основа със специфичен модел, реализиран чрез рязане и други процеси, който е практичен и естетичен. Чрез проектирането на космически приложения и цялостното пространство за формиране на визуално взаимодействие и влияние, за постигане на специфичен стил на визуална естетика

Приложение и оценка на художествената живопис с маслени бои

Изисканите паркети винаги са интригуващи, прости, луксозни или изискани, но винаги правят интериорната природа по-вълнуваща. А добре проектираният и издълбан паркет може да разкраси хола, трапезарията, стената и други пространства и да използва неговите уникални шарки, линии и цветове, за да завладее домакинствата.

Водоструйният паркет използва уникалните цветове, текстури и материали от естествен камък. Чрез художествената концепция и дизайн на дизайнера&# 39, естественият мрамор е „закърпен“ в изящни картини. Мраморният паркет се използва широко в съвременните сгради за подова, стена, плот и друга декорация


Един чифт:Не Следваща:Китай каменната индустрия ще се изправи пред ново предизвикателство от страна на ЕС